Fastboot na Xiaomi: co to je?

Mnoho uživatelů smartphonů Xiaomi nikdy neslyšelo o režimu Fastboot. Většina o něm navíc nikdy neslyší. Stává se však, že svůj smartphone vložíte do tašky, vytáhnete a uvidíte na obrazovce zařízení nepochopitelný nápis - Fastboot. Co to vlastně je?

Fastboot je speciální režim na smartphonech Xiaomi, pomocí kterého můžete zařízení přeladit, odemknout bootloader atd. Existují i ​​jiné způsoby, jak blesknout smartphone, ale v některých případech je nutné použít režim Fastboot, včetně návratu k dříve nainstalované verzi firmwaru.

V tomto režimu uživatel dodržuje následující:

V režimu Fastboot však nejsou k dispozici žádné položky nabídky.

Chcete-li otevřít Fastboot, musíte vypnout smartphone. Nejprve musíte stisknout a podržet vypínač, dokud se na obrazovce neobjeví nabídka.

V nabídce musíte vybrat položku „Vypnout“ nebo Vypnout.

Smartphone se vypne. Nyní stiskněte klávesu pro snížení hlasitosti a podržte ji a stiskněte vypínač.

Když smartphone ukazuje první známky života, můžete prst z vypínače odstranit, ale měli byste držet tlačítko pro snížení hlasitosti, dokud neuvidíte nápis Fastboot.

Chcete-li tento režim opustit, musíte stisknout tlačítko vypnutí a podržet jej, dokud se obrazovka nevypne.

Poté by se zařízení mělo normálně restartovat.

Jednoduchý příklad firmwaru Fastboot

K instalaci firmwaru budete potřebovat aplikaci - tato aplikace je MiFlash.

Spusťte aplikaci a připojte smartphone k počítači nebo notebooku v režimu Fastboot. Klikněte na tlačítko Obnovit.

Aplikace viděla smartphone.

Dalším krokem je rozbalení firmwaru určeného pro instalaci v režimu Fastboot (existují firmwarové nabídky pro obnovení, nezaměňujte). Po rozbalení pomocí tlačítka Procházet jej přidejte do aplikace MiFlash. Nyní musíte stisknout tlačítko Flash pro instalaci firmwaru - ten se nainstaluje automaticky, stačí počkat. V případě problémů by MiFlash měl ukázat chybu.

Existuje jedna důležitá nuance - ve spodní části aplikace je na výběr: Flash All, Flash all kromě úložiště nebo Flash all kromě dat a úložiště. Obvykle se používá druhá možnost, protože nevymaže data, ale pokud vyberete první, budou odstraněna všechna data ze smartphonu. Proto svůj chytrý telefon pečlivě promíchejte.

Doporučená

Jak nastavím počasí na obrazovce telefonu Android?
Malá a velká písmena pro přístupový kód pro iPhone
Telefon říká „Není zaregistrován v síti.“ Co dělat?